| Kupanje konja | |
|
+11carmen... Sweetie Magdalena maja&fakin call me black pearl my_love Emma t!n@ Lilika Nikec 15 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
black pearl 3. year of riding
Broj postova : 767 Age : 31 Location : zg Registration date : 24.12.2007
| Naslov: Re: Kupanje konja pon 5 svi 2008 - 20:28 | |
| ja da sa samponom, ali lagano spuzvom | |
|
| |
my_love 5. year of riding
Broj postova : 2766 Age : 29 Location : U stali kod Ditch Registration date : 16.01.2008
| Naslov: Re: Kupanje konja sri 4 lip 2008 - 18:12 | |
| a najbolje je poslije kada ga prođeš sa onim shineom kako se sjaji.. i kako su glatki tek onda.. i najbolje mi je sušit rep.. kad ga uhvatim u rep i onda vrtim...cc..smijeh... | |
|
| |
maja&fakin 1. year of riding
Broj postova : 177 Age : 37 Location : Varaždin Registration date : 22.12.2007
| Naslov: Re: Kupanje konja čet 5 lip 2008 - 14:07 | |
| moj tata se kupao s fakinom prošli vik. kad dođem doma, stavim slike... | |
|
| |
Magdalena Moderator
Broj postova : 12961 Age : 30 Location : Beretinec - Vž Opomene : ... Registration date : 24.12.2007
| Naslov: Re: Kupanje konja sub 7 lip 2008 - 19:41 | |
| ajde maja.. ... a kad bu to..?!.. ... | |
|
| |
Emma 5. year of riding
Broj postova : 3450 Registration date : 09.02.2008
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 10:57 | |
| - Gost je napisao/la:
- MaRe je napisao/la:
- da ja velim
ak je dobro za čovjeka, dobro je i za konja a da ja velim ti draga nemas blage veze o konjima. Šamponi praktički ne dopiru skroz do kože konja, peremo samo dlaku, tako da ne vidim kako bi šampon za ljude mogao naštetiti konju. | |
|
| |
Nikec Moderator
Broj postova : 3288 Age : 29 Location : poso,kuca,birtija. Registration date : 30.12.2007
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 11:20 | |
| Hm...Neki konji bi mogli imati alergijsku reakciju na njih,koliko ja znam... Mislim da se rep ne bi trebao prati s šamponom za ljude pogotovo ljeti. Jer tada većina konja ima svrbež,alergijsku reakciju na slinu mušica koje ih grizu...pa mislim da ne bi trebalo još to i pogoršavati. To je barem moje mišljenje.. A kada se konju pere griva cilj i je doprijeti do korijena dlake tj. do kože( da se otklone naslage i sl. prljavština) | |
|
| |
Sweetie 2. year of riding
Broj postova : 314 Age : 34 Registration date : 29.07.2008
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 11:23 | |
| e evo bas je u novom broju konja(21) izaslo o kupanju konja..zanimljiv clanak...kupujete konje? ako ne..budem vam nap o tome... | |
|
| |
Emma 5. year of riding
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 11:24 | |
| Napiši, ja to tražim uvijek po kisocima, i skoro nikad ne nađem ~.~ | |
|
| |
Nikec Moderator
Broj postova : 3288 Age : 29 Location : poso,kuca,birtija. Registration date : 30.12.2007
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 11:37 | |
| Ja sam neki dan svoju mezimicu kupala :love2: I sebe usput | |
|
| |
Emma 5. year of riding
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 11:39 | |
| Mezimicu jedan, ili mezimicu dva? Imaš slike? | |
|
| |
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 11:44 | |
| haha super nika..ajde stavi slike ako imas ja cu moju kupati mozda koji dan....jer je leto pa da ne propustim priliku....inace smo se kupali juce u jezeru...svi cetvoro...to je bila uzivancija...samo smo bili mokri pa nismo mogli da fotkamo.... evo..sad cu vam prepisati to.. inace..extra casopis zasto se,emma,ne pretplatis? | |
|
| |
Emma 5. year of riding
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 11:50 | |
| Pretplatila sam se i ne dolazi mi kako treba, bio mi je dolazio svaki drugi mjesec po dva ista broja, onda je došo jedan broj, pa drugi, pa uopće nije došao. To je sve smotano ~.~ | |
|
| |
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 12:05 | |
| 1 korak namakanjePre kupanja konju trebamo namociti celo telo(osim glave) cistom vodom.Pocinjemo od nogu kako bismo proverili odgovara li mu temperatura vode.Zatim namocimo plecku,vrat i grivu,pa onda ledja i sapi.Kupanje plasljivih konja je najbolje poceti koristeci kantu i spuzvu,a ne crevo za polivanje,da se konj ne uplasi mlaza vode.Konj ce se smiriti kad oseti da je posve mokar,a nije mu se dogodilo nikakvo zlo. 2 korak samponiranjeU kantu stavimo toplu vodu u koju ulijemo sampon,dobro promesamo i zapenimo.Kruznim pokretima spuzvom nanesemo pripremljenu otopinu na telo konja,trljajuci u smeru suprotnom od rasta dlake,kako bi sampon dosao do koze i uklonio necistocu.Konja pocnite samponirati od vrata i prednjih nogu,preko ledja i trbuha do sapi i straznjih nogu.Za deo ispod repa i izmedju straznjih nogu dobro je upotrebiti drugu spuzvu,kako bi se izbeglo sirenje bakterija i necistoce s tih delova tela.Na kraju umocite rep u preostalu vodu u kanti i dobro ga istrljajte,a ako je potrebno,na rep izravno izlijte jos malo sampona i temeljitog ga operite. 3 korak ispiranjeNakon sto smo konja nasamponirali,treba ga dobro isprati cistom vodom.Opet pocinjemo od vrata i nastavljamo prema ledjima i sapima.Ako konja polivamo vodom iz creva mlaz usmerimo suprotno od njegove glave kako ga ne bismo uplasili. Ispiremo sve dok voda ne postane bistra i bez sampona.Posebnu paznju treba obratiti na ledja jer ostaci sampona mogu nadraziti kozu ispod sedla,te na trbuhu na kom se skuplja voda koja se cedi sa konja.Dobro treba isprati rep i deo izmedju zadnjih nogu. 4 korak susenjeDa bismo osusili konja,prvo upotrebimo ocedjivac,kako bismo iz dlake iscedili sto vise vode.Pratimo smer rata dlake,od glave prema sapima,pritiscuci ocedjivac lagano,da konju ne bude neugodno.Noge mu obrisemo spuzvom koja ce upiti vodu.Spuzvu povremeno ocedimo.Zatim rucnikom obrisemo konju celo telo,posebno pazljivo trbuh i noge.Tako cemo izbeci razvoj bakterija na vlaznoj kozi.Na kraju konja mozemo prosetati kako bi strujanje zraka dodatno osusilo,ili ga ostavimo na suncu nekoliko minuta. 5 korak pranje glaveGlavu konja peremo spuzvom,a ne polivamo je vodom iz creva!!!! Prvo namocimo deo glave oko uha,oka i obraze,te deo sa donje strane,a zatim nanesemo blagi sampon pazeci da ne udje konju u oci.Pazljivo isperemo i osusimo spuzvom.Spuzvom osusimo deo oko usta i nosnice,a zatim celu glavu obrisemo rucnikom. 6 korak zavrsni sjajkada je konj posve suv,namazemo mu telo losionom za kozu ili decijim uljem.Posebno je vazno namazati noge na kojima je koza zbog cestog pranja veoma suva,a losion ili ulje mozemo naneti u tankom sloju na celo telo.Dlaka ce se sjajiti a konj ce se bolje osecati jer mu posle kupanja koza nece biti suva i zategnuta. NE ZABORAVIMOkupanje steti kopitima jer ih isusuje,zbog cega mogu popucati.Kako bi smo sprecili pucanje kopita pre kupanja ih namazemo vazelinom ili petrolejskim zeleom. nom i tu jos nesto malo pise ali to je nebitno..bzvz je... toliko od mene | |
|
| |
carmen... 3. year of riding
Broj postova : 710 Age : 30 Location : kod carmen i caspera Registration date : 11.03.2008
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 12:42 | |
| super sweetie to iz casopisa konji? | |
|
| |
| |
| |
Maura 6. year of riding
Broj postova : 4323 Age : 30 Location : Istra <3 Registration date : 31.12.2007
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 13:12 | |
| e to sam ja jucer citala. super calnak | |
|
| |
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 13:15 | |
| e jelda? kupujes redovno konje ili? | |
|
| |
Maura 6. year of riding
Broj postova : 4323 Age : 30 Location : Istra <3 Registration date : 31.12.2007
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 13:21 | |
| ne,ovo je prvi broj koji sam kupila,ali sam ih citala na farmi ili kod frendice | |
|
| |
...S.a.nj.A... 1. year of riding
Broj postova : 49 Age : 29 Location : Zagreb Registration date : 23.07.2008
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 13:25 | |
| ja ne bi radila korak 6-završni sjaj,nekako imam osjećaj da je čista voda dovoljna,a ne im još i ulje stavljat na onu prekrasnu prirodnu dlaku...neznam | |
|
| |
my_love 5. year of riding
Broj postova : 2766 Age : 29 Location : U stali kod Ditch Registration date : 16.01.2008
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 13:28 | |
| ulje je super, zato jer jos "zagladi" dlaku, i jako je meka i glatka i baby ulje je dobro za rasčešljavanje i sjaj repa i grive
Zadnja promjena: my_love; pet 1 kol 2008 - 13:29; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Nikec Moderator
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 13:29 | |
| Ja nikada ne namažem cijeloga konja uljem... Nego nekada grivu i rep A za sjaj....Kada se osiši onda još samo s ručnikom "ulaštim" i sjaji se ( a za to je zaslužan i sampon ) | |
|
| |
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 13:34 | |
| ja sam čula da baby ulje uništava konjsku masnoću na koži...neznam...al nikad do sad nisam ni isprobavala... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 13:35 | |
| možda se može jednom na mjesec ili rijeđe koristit... | |
|
| |
Nikec Moderator
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 13:38 | |
| Naravno da nije dobro prečesto koristiti,kao niti druge preparate i kemikalije... | |
|
| |
| Naslov: Re: Kupanje konja pet 1 kol 2008 - 13:40 | |
| ja uvijek poslije treninga,kad se jako uznoji,obavezno,ali samo vodom ga istuširam da ode taj znoj,a dosad nisam još nikad koristila šampon... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kupanje konja | |
| |
|
| |
| Kupanje konja | |
|