| Starost konja pri kupnji | |
|
+8maja_horses wendy Mia Denc Magdalena Pero BeRtA Ai La 12 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Ai La 3. year of riding
Broj postova : 572 Age : 31 Location : °° NJIŠTIM UOKOLO = ) = ) = ) °° Registration date : 29.05.2008
| Naslov: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 16:33 | |
| Evo mislim da je ovo tema o kojoj se nije pričalo do sada.. Pri kupnji vlastitog konja, koja bi po vama bila najbolja dob? ja osobno za sebe.. mislim da bih voljela ili kupiti mladog konja, 5, 6 godina.. ili ždrijebe što mi je prioritet.. željela bih sa ždrijebetom raditi od malenih nogu, naučiti ga svemu što mislim da je najbolje i načinu jahanja koji se meni sviđa, primjeniti svoje metode i učiniti od mladog konja uz puno truda, muke, rada, padova, uspona, prijateljstva, povjerenja i ljubavi, savršenog konja kakvog sam oduvijek željela.. Vi? | |
|
| |
BeRtA 7. year of riding
Broj postova : 8023 Age : 28 Location : Šerpa i Monviii <3 Opomene : Jedna Registration date : 25.12.2007
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 16:36 | |
| isto mladog...makar ponekad je bolje uzet starijeg..pogotovo ako si pocetnik...al ovisi ... | |
|
| |
Pero 1. year of riding
Broj postova : 63 Age : 35 Registration date : 03.12.2008
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 16:42 | |
| Velika mi je želja imati mladog konja kojeg bi si sam ujaho i sredio onako kako meni odgovara,ali za to treba dosta znanja,pa bi vjerojatno kupio ozbiljnog konja koji bi mene naučio neke stvari,jer imam 16 godina i imam cijeli život pred sobom i imam vremena za ujahivanje i zajebavanje s mladim konjima.. A i kad kupim ozbiljnog konja mogu kasnije kupit neko ždrijebe(ili u slučaju kupnje ozbiljne kobile,dobiti ždrijebe) i pareleno uz ozbiljnog konja raditi s tim mlađim,i naravno to sve uz pomoć prijatelja sa više znanja i iskustva... | |
|
| |
Magdalena Moderator
Broj postova : 12961 Age : 30 Location : Beretinec - Vž Opomene : ... Registration date : 24.12.2007
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 16:44 | |
| a nezznam...od nekih (većine) sam čula da je za početnike bolje neki stariji i iskusniji konj...koji tebe uči...i sve to... ...a od par ljudi sam čula da je nekaj najljepše dok ti imaš ždrijebe i možeš raditi s njim kak ti želiš, način rada koji se tebi sviđa.... ...i imate povjerenje, neki lijepi odnos ispočetka... ...i to mi se jako sviđa...a sad...pošto sam ja početnik...a vjerojatno, da kupujem nekog sportskog konja i da se mislim baviti sportom, uzela bi nekog starijeg od 7 godina....nezznam dal je to dovoljno, al tak mislim da bi bilo oke, da nije mlađi.... ....a za rekreativno jahanje...heh...a nezznam...kad bi tak bilo, mislim da bi bolje bilo uzeti ždrijebe, il tak nekaj.... ...da ispočetka radim s njim kak hoću...po svojim načelima...itd. ....hehe....sad vi dalje... .... | |
|
| |
BeRtA 7. year of riding
Broj postova : 8023 Age : 28 Location : Šerpa i Monviii <3 Opomene : Jedna Registration date : 25.12.2007
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 16:57 | |
| al ak si pocetnik nemozes sam ujahat konja..kaj ne? | |
|
| |
Ai La 3. year of riding
Broj postova : 572 Age : 31 Location : °° NJIŠTIM UOKOLO = ) = ) = ) °° Registration date : 29.05.2008
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 17:02 | |
| - Pero je napisao/la:
A i kad kupim ozbiljnog konja mogu kasnije kupit neko ždrijebe(ili u slučaju kupnje ozbiljne kobile,dobiti ždrijebe) i pareleno uz ozbiljnog konja raditi s tim mlađim,i naravno to sve uz pomoć prijatelja sa više znanja i iskustva... to je bila ideja moga tate kada sam ja bila u počecima.. kupiti stariju kobilu ( 16, 17 god.. ).. da uz nju učim nekoliko godina.. i kasnije nađemo dobrog pastuha, pripustimo ju i kada dobijemo ždrijebe, odgajamo ga kako mi želimo.. ja sam bila oduševljena s idejom jer bi to an početku bilo i financijski jeftinije jer je stariji konj ipak jeftiniji.. ali kada dođe ždrijebe, nemaš više jednog konja, nego 2.. tada bi trebalo prodati staru kobilu jer nebismo bili u financijskoj a niti u vremenskoj mogućnosti za brigu oko 2 konja.. a ja znam da ja ne bih imala srca odvojiti se od konja koji mi je toliko toga dao, a uostalom tko bi kupio konja od 20 god? ne želim ni pomišljati u što .. tako da sam brzoooo odustala od te ideje.. al u drugačijim uvjetima, ako imaš mogućnosti za dva konja.. Pero, super ideja | |
|
| |
Magdalena Moderator
Broj postova : 12961 Age : 30 Location : Beretinec - Vž Opomene : ... Registration date : 24.12.2007
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 17:02 | |
| berta.....naravno da ne... ...hehe, krivo sam se izrazila.... ...ko i inače, ne...??.... .... no, da nebi pomislili da bi ja sama ujahivala konja...ne, nebi sigurno....najvjerojatnije bi pitala Ines iz kluba.... ....jer je ona ujahala Cobru i još par konja.... ...kolko sam čula.... ....i tak.... ... | |
|
| |
BeRtA 7. year of riding
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 17:05 | |
| aha...pa ok-e onda | |
|
| |
Denc Adminstratorica
Broj postova : 10162 Age : 104 Location : Lost in time Registration date : 12.02.2008
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 18:39 | |
| Zanimljiva tema . ja ne znam,ja bih ipak volela ždrebe.da ga niko pre mene ne njaka itd,da ga ja prevorim u dobrog i pametnog konja.A drugo ždrebad su mi tako slatka.Vole da se igraju,i još su mali i sve...A ja to volim.Isto,možda ga ni ne bih ujahala kad bih imala svog konja.Možda bi sa njima radila po Parelliju ili nekom drugom.Znam znam znam,blablab kada kupuješ prvog konja treba da bude starij,itd,znam.Ali,primer,Karla i Mia.Iksy im je prvi konj i koliko vidim,super se snalaze. | |
|
| |
Mia 6. year of riding
Broj postova : 3759 Age : 29 Location : kod Xanthya... Registration date : 28.03.2008
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 19:15 | |
| Kao prvo...super tema hehe...da..svi nam kažu da nismo pogriješili što smo ga uzeli jer je stvaarno super ii prezadovoljne smo njim jer u toj dobi ima svakakvih ludih on je odličan Po meni je isto ovak doro imat konja kojeg nitko ne jaše ii da se konj navikne na tebe...npr. Xanthus se na nas već je ii ide za nama i sve,njišti za nama...istina,super se snalazimo...a i opet oko nas su ljudi koji znaju s konjima tako da nam je super ...evo da nemam Xanthya ,bi kupila konja za terene od ovak 6,7 god. a da za prepone kupujem onda oko 9 jer ipak da konj mene uči skakat a ne ja njega... | |
|
| |
Magdalena Moderator
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 19:16 | |
| e samo nekaj...nebi to trebalo biti u Općenito o konjima, a ne tu...??... ... | |
|
| |
wendy 6. year of riding
Broj postova : 3657 Age : 31 Location : bj Registration date : 20.04.2008
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji pet 13 vel 2009 - 19:35 | |
| Ja bi si kupila 'gotovu' kobilu od cca 7 godina i kasnije ako bi za to imala mogucnosti bi ju pripustila i radila sa zdrebetom kak ja hocu. Ali opet, da kupujem svog konja, jako bi razmislila od kupnji Lady koja ima 11 god, al opet kazem, pripustila bi ju. Inace, ne bi htjela konja starijeg od 7-8 god. | |
|
| |
maja_horses 4. year of riding
Broj postova : 1333 Age : 27 Location : Zagreb Opomene : nijedna =) Registration date : 04.07.2008
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji uto 10 oľu 2009 - 8:05 | |
| ja cu si vjerojatno kupit kobilu staru 12 god (jer sam pocetnik), ali nekak mi je najdraze 8,9 god | |
|
| |
Ai La 3. year of riding
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji uto 10 oľu 2009 - 17:19 | |
| ali godine nisu presudne.. ima konja koji su i sa 15 godina živahni i ludi.. imam uno takvih primjera na mom ranchu.. | |
|
| |
suki 1. year of riding
Broj postova : 195 Age : 44 Location : .... Opomene : Četiri-Bann Registration date : 23.09.2008
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji uto 10 oľu 2009 - 17:36 | |
| super tema. recimo vecina misli kak je super kupit zdrijebe i slozit ga po svom.al svi znamo kak smo nestrpljivi ovo ono. pa se kod onih koji manje znaju desi i prerano ujahivanje.drugi mozda prodaju zdrijebe jer ko ce cekat tri godine, neki pak od tog zdrijebeta koji je neoblikovana masa kako iznutra tako i izvana stvorili cudoviste od konja.a rijetki bi bas cekali da konj stasa kak spada. lako je ako imas konja starijeg pa jasis i paralelno se bavis mladim konjem, al imat samo mladog konja, treba uzdrzavat, uz to ako zelis jahat dodatno placas. nije svakom "isplativo". a sto se tice sportskih konja za pocetnike. najbolje kupit zrelijeg necu rec starijeg konja. od recimo 10-12 godina, sto uopce nije staro. ako je konj imao zivot kakav bi trebao onda su to najbolje godine. jos ako je konj iskusan sto se tice sportskog stajalista nema vam boljeg ucitelja. jos ako ga je neki super jahac imao i evo sad prodao jer kupuje mladog konja. taj konj od 10-12 godina vas moze AKTIVNO sluzit jos sigurno najmanje 5-6 godina.dok cete vi stasat u prave jahace, iskusnije , i bit spremni na mlađeg konja. a za rekreativno jahanje, dobro ujahan petogodac-sestogodac.. | |
|
| |
my_love 5. year of riding
Broj postova : 2766 Age : 29 Location : U stali kod Ditch Registration date : 16.01.2008
| |
| |
fiona 1. year of riding
Broj postova : 115 Location : Istra Opomene : Jedna Registration date : 31.12.2007
| |
| |
Mia 6. year of riding
Broj postova : 3759 Age : 29 Location : kod Xanthya... Registration date : 28.03.2008
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji čet 12 oľu 2009 - 15:56 | |
| I ja potpisujem | |
|
| |
Sunshine 5. year of riding
Broj postova : 3417 Age : 33 Location : Zagreb Registration date : 22.03.2008
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji čet 12 oľu 2009 - 18:28 | |
| Obrisan mi je post. | |
|
| |
Magdalena Moderator
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji čet 12 oľu 2009 - 18:30 | |
| nije, samo je premješten u razgovore | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Starost konja pri kupnji | |
| |
|
| |
| Starost konja pri kupnji | |
|