| I konje kloniraju | |
|
+6my_love Peppy Denc Curly Magdalena Mia 10 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Mia 6. year of riding
Broj postova : 3759 Age : 29 Location : kod Xanthya... Registration date : 28.03.2008
| Naslov: I konje kloniraju sri 9 srp 2008 - 10:22 | |
| WASHINGTON-ViaGen,teksačka biotehnološka a koja je klonirala prvog konja u komercijalne svrhe,objavila je da se nada da će se uskoro "proizvoditi" do sto konja godišnje.
Ta tvrtka sjedištem u Austinu također je objavila da je uspjela klonirati dva prva konja rijetke pasmine koju koriste na rančevima za odvajanje stoke,a koje će prodavati po 150.000 dolara.
Prva dva klonirana konja oždrijebila su se 19.veljače i 6. ožujka u Oklahomi,a tvrtka uskoro očekuje još prinova.ViaGEn udžio se u tom novom poslu komercijalizacije vrhunskih kloniranih konja s tvrtkom Encore Genetics.
Riječ je o prvoj trgovinskoj operaciji u Sjedinjem Državama za stvaranje kloniranih konja,tvrde te tvrtke koje navode kako imaju genetske banke s genima više od 75 natjecateljskih konja raznis rasa i disciplina.
Talijanski znastvenici klonirali su prvog konja 2003.Sveučilište u Teksasu stvorilo je prvog kloniranog konja u SAD-u 2005.Osim konja, i stotine goveda i svinja nastalo je kloniranjem u SAD-u posljednjih godina. | |
|
| |
Magdalena Moderator
Broj postova : 12961 Age : 30 Location : Beretinec - Vž Opomene : ... Registration date : 24.12.2007
| Naslov: Re: I konje kloniraju sri 9 srp 2008 - 10:25 | |
| i konje..?!....wow.... ... | |
|
| |
Curly Adminstratorica
Broj postova : 2762 Age : 34 Location : Varaždin / Zagreb Registration date : 10.02.2008
| Naslov: Re: I konje kloniraju sri 9 srp 2008 - 21:12 | |
| nisam u toku kaj se kloniranja tiče, jesu riješili problem koji su imali na primjer s Dolly? ili budu i ovi konji prerano ostarili? | |
|
| |
Denc Adminstratorica
Broj postova : 10162 Age : 104 Location : Lost in time Registration date : 12.02.2008
| Naslov: Re: I konje kloniraju uto 15 srp 2008 - 21:26 | |
| o isuse šta kaj sve neću doživet XD | |
|
| |
Peppy 1. year of riding
Broj postova : 56 Age : 29 Location : Marcana City Registration date : 08.08.2008
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 14:09 | |
| | |
|
| |
my_love 5. year of riding
Broj postova : 2766 Age : 29 Location : U stali kod Ditch Registration date : 16.01.2008
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 14:59 | |
| to sam bas citala u caspoisu konji- ja mislim... | |
|
| |
Emma 5. year of riding
Broj postova : 3450 Registration date : 09.02.2008
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 15:24 | |
| Meni je to potpuno suludo, debilno, glupo... Ja bi se ubila da postoji moj klon. -.- Mislim svako živo biće je jedinstveno, i kloniranjem, više to nije. I zato mi je to ponižavajuće, i živcira me. | |
|
| |
Peppy 1. year of riding
Broj postova : 56 Age : 29 Location : Marcana City Registration date : 08.08.2008
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 16:43 | |
| - Emma je napisao/la:
- Meni je to potpuno suludo, debilno, glupo...
Ja bi se ubila da postoji moj klon. -.- Mislim svako živo biće je jedinstveno, i kloniranjem, više to nije. I zato mi je to ponižavajuće, i živcira me. U potpunosti, potpisujem! | |
|
| |
carmen... 3. year of riding
Broj postova : 710 Age : 30 Location : kod carmen i caspera Registration date : 11.03.2008
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 16:47 | |
| emma potpisujem te u potpunosti... svako je jedinstven na svoj nacin,poseban i ne postoji na svetu neko ko je isti kao to bice,bilo da je covek,konj ili bilo koja druga zivotinja...i sad kad neko bice,covek,ili konj ima svog klona onda to vise nije ista osoba...gubi se ta jedinstvenost po kojoj je svako bice posebno | |
|
| |
Equinox 7. year of riding
Broj postova : 5047 Age : 30 Location : bibinje Registration date : 22.12.2007
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 17:22 | |
| emma kužim kaj oćeš reć, bilo bi glupo da u isto vrijeme postoje dva ista čovijeka ili životinje. Al sad npr. neki bogati čovo je imo konja kojeg je jako volio i sve to, i oće ga klonirat zato kaj ne može bez njega. Mislim, ne znam jel bi ja to napravila da imam love (ne znam kolko košta, 300.000 eura?), možda bi, možda nebi. Al ak bogataše to veseli, nek ih kloniraju... a *ebote jesam defektno ovo napisala nadam se da kužiš kaj oću reć | |
|
| |
Broj postova : 710 Age : 30 Location : kod carmen i caspera Registration date : 11.03.2008
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 17:31 | |
| ja kuzim,ali ne moze taj klon zameniti (ako pricamo o bogatasu koji oce da klonira konja kojeg je jako voleo) tog konja kojeg vise nema...moze fizicki,ali ni taj bogatas nece voleti nikada tog klona koliko je onog prvog konja... sad sam ja ovo defektno napisala | |
|
| |
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 17:37 | |
| ma nisi, skužila sam da, to je istina...um, kad se kloniraju bića, njihov karakter ostaje isti? | |
|
| |
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 17:39 | |
| mada, ljudi rijetko kloniraju zbog ljubavi već zbog sportskog ili uspjeha u rasplodu. | |
|
| |
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 17:50 | |
| pa da... "zbog sportskog ili uspjeha u rasplodu" ili zato jer im je zanimljivo,a ne znaju sta ce sa parama "kad se kloniraju bića, njihov karakter ostaje isti?" da,ostaje,ali meni nikad ne bi bilo isto, moja prava carmen,ili njen klon | |
|
| |
Emma 5. year of riding
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 18:25 | |
| Ja nikada nebih klonirala životinju/čovjeka kojeg volim, jer time sam najsebičnija osoba na svijetu. Jednostavno je toj životinji/osobi došao kraj života i ne želim iz poštovanja raditi dupliće. -.- | |
|
| |
Magdalena Moderator
Broj postova : 12961 Age : 30 Location : Beretinec - Vž Opomene : ... Registration date : 24.12.2007
| Naslov: Re: I konje kloniraju sub 9 kol 2008 - 19:11 | |
| potpisujem emu.. ..... | |
|
| |
Curly Adminstratorica
Broj postova : 2762 Age : 34 Location : Varaždin / Zagreb Registration date : 10.02.2008
| Naslov: Re: I konje kloniraju ned 10 kol 2008 - 17:53 | |
| Erm.. ovo kaj se tiče karaktera. Čisto sumnjam da ostaje isti. Okej, on je donekle genetski uvjetovan, al još više ovisi o okolini u kojoj se živo biće (kakvo god) razvija. Tak da.. Osim ako neko ne simulira sve moguće situacije u kojima se to biće našlo kroz godine, teeško da bu mu karakter isti. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: I konje kloniraju ned 10 kol 2008 - 20:04 | |
| O Bože. Sad se i konji kloniraju. Za koju godinu svi ćemo bit George Bushevi. -.-' Kloniranje...čemu... Ovak. Postoje razlozi, više njih...
Ako se klonira jer je nekom dosadno...Ma to je najgluplji razlog ikad. Koji k oš klonirat konja ako ga već imaš i voliš...Osim ak si neki debil koji stvarno nema niš za radit u životu. Kako Emma kaže, svako biće je jedinstveno, i tu jedinstvenost mu se nesmije uzeti. Jer je to jedino što netko ima, uvijek i zauvijek, i potpuno. Tu jedinstvenost. I ako se to uzme...To je kao uzeti nekome život. I gore.
Ako se klonira jer se ne želimo odvojiti od nekoga ili nečega...To je...Kao da imaš plišanog medvjedića. Jednog dana se strga i nemože se prišiti, pa odeš i kupiš novog, identičnog. Ali to neće biti isto. Nije taj novi medvjedić bio s tobom sve te godine, nego onaj stari. I nikada ga nećeš moći voljeti kao starog medvjedića. Na kraju ćeš novog medvjedića odbaciti... To je bila metafora. Sad zamjenite medvjediće sa onim što se klonira xP Na kraju ispada da se bojiš. Bojiš se pustiti. Bojiš se da prošlost ne završi. Bojiš se budućnosti i onoga što će ti ona donijeti. Samo želiš da sve ide kao do sad. Iako, na kraju, ispadne da ništa nije isto. Čak iako se klon doima identično, neće biti, nikada. Nema isti karakter. Nema ista sjećanja. Nema iste uspomene, iste osjećaje. Nema ništa isto, samo izgled.
Stoga je po mojem mišljenju kloniranje ičega glupo i bezvrijedno. Samo grijeh...
Eto vam pa sad tko pročita svaka mu dala....čast. =P |
|
| |
| Naslov: Re: I konje kloniraju ned 10 kol 2008 - 20:13 | |
| ja sam procitala i slazem se sa tobom u potpunosti potpisujem svaku tvoju rec | |
|
| |
Picek 4. year of riding
Broj postova : 1816 Age : 30 Registration date : 14.04.2008
| |
| |
Mia 6. year of riding
Broj postova : 3759 Age : 29 Location : kod Xanthya... Registration date : 28.03.2008
| Naslov: Re: I konje kloniraju pon 11 kol 2008 - 8:09 | |
| | |
|
| |
Magdalena Moderator
| Naslov: Re: I konje kloniraju pon 11 kol 2008 - 20:05 | |
| pupsi...svaka čast... ...slažem se... .... | |
|
| |
Emma 5. year of riding
| Naslov: Re: I konje kloniraju pon 11 kol 2008 - 20:08 | |
| Pupsi slučaje uspoređuje sa plišanim medvjedićima. Inače, I agree. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: I konje kloniraju | |